Direct contact opnemen

Epartment E-commerce BV
Ethaanstraat 2c
7463 PC, Rijssen
Tel: +31 (0) 85 401 4722

KVK nummer: 57357609
BTW nummer: NL852545605BO1
Rekeningnummer: NL97RABO0136570429

Stuur ons een email

Lees meer over ons

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Demo aanvragen

Geïnteresseerd in een van onze oplossingen? Laat uw gegevens achter en we plannen binnen 24 uur een demo met u in.

BoumanOnline

Epartment ontwikkelt B2C-webshop BoumanOnline.nl als extra verkoopkanaal

Doorontwikkelde B2C-webshop met gekoppelde SAP-backoffice

Een fysieke winkel die besluit om een e-commerce shop te openen als extra verkoopkanaal. In lijn met deze hedendaagse ‘clicks and bricks’-trend ontstond in 2008 de webwinkel BoumanOnline.nl als losstaand extra verkoopkanaal naast de destijds bijna 30 jaar bestaande juwelierswinkel van Bouman in Culemborg.

Nationale Thuiswinkel Awards

BoumanOnline.nl is een business-to-consumer-webshop (B2C) in horloges, juwelen en sieraden. De webwinkel kreeg reeds drie Nationale Thuiswinkel Awards toegekend voor Beste Webwinkel van het Jaar in de categorie Sieraden & Accessoires.

Magento koppelen met SAP Business One

Toen de webshop van de online juwelier in 2015 aan vervanging toe was, ging eigenaar Robbert Treffers de markt op voor een nieuwe e-commerce-oplossing inclusief voorraadbeheer en boekhouding. Uiteindelijk viel zijn oog op de combinatie van een Magento-webshop en het erp-systeem SAP Business One.

Actueel inzicht

In samenwerking met SAP Gold partner AGION verzorgde Epartment de integratie van de nieuwe webshop met het erp-systeem. Alle gegevens over producten, prijzen, voorraad en orders worden automatisch gesynchroniseerd tussen de nieuwe webshop en de SAP Business One-software in de backoffice. De online klant heeft hierdoor altijd inzicht in de actuele voorraden en prijzen. Intern worden de orders automatisch ingelezen en is de orderstatus inzichtelijk in zowel de webshop als het erp-systeem. Het logistieke proces verloopt hiermee een stuk efficiënter. Ook loopt de financiële administratie nu automatisch mee.

Robbert Treffers: “Door de webshopkoppeling met SAP Business One zijn onze financiële en logistieke gegevens altijd up-to-date, hoeven we order- en productinformatie niet meer over te typen en worden fouten voorkomen. Hierdoor houden we meer tijd over voor waar het echt om draait; verkoop en marketing!”

“Door de webshopkoppeling met SAP Business One zijn onze financiële en logistieke gegevens altijd up-to-date”

Aan de slag

Voor de herkenbaarheid naar de vaste bezoekers van BoumanOnline toe mocht het ontwerp van de nieuwe webshop niet radicaal afwijken van de bestaande shop. Robbert Treffers: “Zonder al te grote veranderingen aan te brengen, is Epartment toch tot een nieuw en eigentijds ontwerp van de webwinkel gekomen.”

“Ik ben tevreden over Epartment; de mensen denken met je mee en geven proactief advies. Ook om bijvoorbeeld onze interne processen te stroomlijnen” aldus Robbert Treffers.

“De mensen van Epartment denken met je mee en geven proactief advies.”

Campagnes en acties

Om BoumanOnline flexibiliteit te geven in het opzetten van campagnes en korte acties, heeft Epartment diverse widgets ontwikkeld. Hierdoor beschikt de juwelier over de vrijheid om zelf naar wens landingspagina’s in te richten met banners, productcategorieën en productfinders.

SEO-tekstgenerator

Dankzij de voor BoumanOnline ontwikkelde SEO-tekstgenerator kunnen medewerkers zelf productteksten optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, zonder voor elk product afzonderlijk een nieuwe tekst te moeten schrijven. Op basis van productattributen zorgt de module voor optimale productbeschrijvingen, waardoor de producten beter online vindbaar zijn. Omdat het assortiment van Boumanonline vaak verandert, scheelt dit veel tijd bij het invoeren van nieuwe producten.

Toekomstplannen

Voor de toekomst wil Robbert Treffers zich meer en meer gaan richten op het exclusieve segment. Er moeten zelfs butlers aan te pas komen! Robbert Treffers: ‘’In de nabije toekomst willen wij een butler-service gaan aanbieden. De orders zullen dan per butler bezorgd gaan worden aan onze klanten. Hoe exclusief wil je het hebben!’’

De implementatie

Zowel BoumanOnline als Epartment kijken tevreden terug op de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe consumentenwebshop. Volgens Maarten Nijland van Epartment is goede communicatie hierbij bepalend geweest. “Door vooraf heldere afspraken te maken, ontstond een overzichtelijk project met duidelijke verantwoordelijkheden voor de SAP-partner, de opdrachtgever en wij als e-commerce-specialist. De onderlinge korte lijnen hebben ervoor gezorgd dat de overgang naar de nieuwe webshop soepel is verlopen.”

Doorontwikkelen

BoumanOnline wil na dit project hun online verkoopkanaal continu verder verbeteren. Robbert Treffers: “Wekelijks wordt er doorontwikkeld aan de webshop. Dit loopt uiteen van kleine aanpassingen zoals de mogelijkheid om een product in de winkel online te reserveren, tot de mogelijkheid om tot gespreid te betalen. We staan nooit stil!”

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van e-commerce voor (meer) online succes? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en onze ervaring!

Specificaties

  • Bedrijfsnaam: BoumanOnline
  • Opdrachtgever: Robbert Treffers
  • Branche: Retail
  • Aantal medewerkers: 10+
  • Kenmerken: webshopkoppeling Magento-SAP Business One
  • Website: www.boumanonline.nl