Direct contact opnemen

Epartment E-commerce BV
Ethaanstraat 2c
7463 PC, Rijssen
Tel: +31 (0) 85 401 4722

KVK nummer: 57357609
BTW nummer: NL852545605BO1
Rekeningnummer: NL97RABO0136570429

Stuur ons een email

Lees meer over ons

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Demo aanvragen

Geïnteresseerd in een van onze oplossingen? Laat uw gegevens achter en we plannen binnen 24 uur een demo met u in.

B2B e-commerce

Epartment is dé partner voor B2B e-commerce in Magento.

Wat is B2B e-commerce?

B2B e-commerce staat voor een zakelijk online verkoopkanaal, waarmee handels- en productiebedrijven hun klanten 24/7 via internet van dienst kunnen zijn. Behalve het selecteren van het B2B e-commerce platform en de bijbehorende partner staat u voor tal van andere keuzes. Bijvoorbeeld op gebied van vormgeving, assortiment, welke systemen en gegevens wel en niet koppelen, enzovoort.

Echter, bij Epartment hoeft u zelf geen expert in B2B e-commerce te zijn om uw doelstellingen te behalen. Als partner begeleiden wij u tijdens het hele traject met raad en daad. Dit reikt van een passende e-commerce-strategie tot en met het design, de bouw en support van uw online B2B-klantenportaal.

Volledig responsive

“B2B e-commerce alleen voor desktop?” Wel nee, ook bij B2B-webshops zorgen we voor een optimale weergave op zowel desktop, tablet en mobiel.

Omzet B2B e-commerce (2017)

Omzet B2B commerce NL – 2015

1,8 miljard

Verwachte omzet B2B commerce NL – 2020

2,2 miljard

Ons team van B2B e-commerce experts

Epartment beschikt over een team van webwinkel experts met jarenlange ervaring in B2B e-commerce. Elke dag weer zijn wij bezig om met onze ‘skills’ er het maximale uit te halen voor onze klanten. Strategische sessies, korte overleggen tussen design en development, dat is alledaagse kost op ons kantoor. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Typisch voor een B2B e-commerce

Functionaliteit die niet kan/mag missen bij een online B2B-portaal

Klantspecifieke prijzen

Hanteert u klantspecifieke prijsafspraken en voorwaarden? Toon deze dan rechtstreeks in de B2B-webshop vanuit uw ERP-systeem. Doordat zaken als kortingsgroepen, kortingsstaffels en leveringsvoorwaarden voor uw klant online inzichtelijk zijn, kunt u het aantal telefoontjes en e-mails aan uw verkoopafdeling aanzienlijk reduceren.

B2B-catalogus tonen na inlog

In geval van gevoelige informatie of een klantspecifiek assortiment kan het wenselijk zijn om het aanbod niet openbaar via het internet te delen. Uw B2B-webshop kunt u zo inrichten dat uw B2B-catalogus pas wordt getoond nadat uw klanten zijn ingelogd.

Offertes aanvragen

Het verwerken van allerhande offerte-aanvragen kunt u verregaand automatiseren. Als uw klanten de benodigde informatie gestructureerd aanleveren via uw B2B e-commerce portal, kunt u binnen uw ERP-systeem in no-time een maatwerkofferte opstellen, controleren en versturen. Inclusief geldende kortingen en verzendkosten.Stimuleer uw verkopen en verbeter uw klantenbinding met een loyaliteitsprogramma. Via een geautomatiseerd punten-waarderingssysteem kunnen uw klanten punten sparen die recht geven op bijvoorbeeld korting, gratis artikelen of relatiegeschenken. Zonder dat u er zelf omkijken naar heeft! Gratis artikelen of relatiegeschenken.

Snel bestellen en scanmodule

Het B2B-portal biedt de mogelijkheid om nog sneller te bestellen. Dit kan door producten op basis van artikelnummer direct toe te voegen aan de bestellijst, al dan niet via een scanner. Ook kunnen uw klanten of partners inkoopbestanden uploaden die zij hebben gegenereerd vanuit hun ERP-systeem.

Meekijkfunctie

Via het B2B-portal kunt u desgewenst meekijken met uw zakelijke klant. Zo kunnen uw vertegenwoordigers uw klanten adviseren en begeleiden tijdens het bestelproces. Ook kunnen zij eventuele problemen snel oplossen en hebben zij inzichtelijk welke bestellingen onderweg zijn. Een extra instrument om de klantenbinding te versterken!

Facturen, credits, pakbonnen

Zakelijke klanten zijn zelfredzamer dan ooit tevoren. Speel hierop in met een online archief van alle documenten rondom historische bestellingen en retouren. Doordat alle documentatie direct toegankelijk is, zullen klanten uw verkoopbinnendienst minder belasten met routinevragen. En door het bestelgemak stijgt uw klanttevredenheid!

Voorbeeld cases

Als full-service e-commerce specialist werken de medewerkers

CM Groep

Ontwikkeling Magento-plugin voor iDIN Als onderdeel van zijn dienstenpakket voor webshops biedt identity-privider CM Groep de dienst iDIN. Dit is de nieuwe identificatiedienst van de Nederlandse banken. Om Magento-webshops te kunnen aansluiten op iDIN,...

Broertje en Zusje

Fysieke winkel en webshop versterken elkaar Vanaf de start van haar winkel Broertje en Zusje in Wageningen runt Masja van der Veen de gelijknamige webshop om haar kinder- en babykleding...

Sneller e-commerce platform is meer omzet

Goede hosting is het fundament van een snel reagerend B2B e-commerce portaal. Onze Magento-kennis hebben wij vertaald naar een hosting-platform, dat 100% is toegesneden op de specifieke eisen van Magento. Daarom behalen we via onze hosting snellere laadtijden tegen lagere kosten dan andere hosting-aanbieders!

2.72

Laadtijd 'normale' hosting

0.56

Laadtijd 'EpaFlex' hosting

"De koppeling tussen SAP en Magento zorgt ervoor dat al onze weborders automatisch worden verwerkt. Ook voor technische ondersteuning van ons e-commerce team kunnen we Epartment altijd bellen. "

Remco Oosterlaken, Managing Director bij Goodstore

Wilt u meer weten over onze e-commerce-dienstverlening?

Maak vrijblijvend een afspraak en we helpen u graag verder.

Laat uw gegevens achterDirect contact opnemen

Cookie instellingen
Fijn dat u er bent! We helpen u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd wijzigen