Levert u een groot productassortiment via meerdere verkoopkanalen? En moet u uw productinformatie nog steeds handmatig up-to-date houden? Bespaar dan veel tijd en moeite met het PIM-systeem Akeneo, gekoppeld met Magento. Hiermee kunt u productinformatie efficiënt en eenvoudig centraal beheren en met één druk op de knop automatisch updaten in uw webshops, apps en al uw andere kanalen en systemen. Uiteraard is Epartment u hierbij graag van dienst.

Productcontent beheren

Binnen productiebedrijven en groothandels zwerft productinformatie vaak in allerlei mappen, systemen, online kanalen en apps. Dit maakt het onderhoud en gebruik van productcontent omslachtig, tijdrovend en onlogisch. Ook loopt u het risico op achterhaalde of foute informatie op uw kanalen. Dit kunt u voorkomen met een Product Informatie Management-systeem, oftewel PIM-systeem. Wij hebben goede ervaringen met PIM-systeem Akeneo.

PIM-systeem Akeneo

Akeneo (www.akeneo.com) is een opensource PIM-systeem waarmee complexe productgegevens op een efficiënte manier centraal kunnen worden beheerd en gedistribueerd naar de ingezette communicatiekanalen, waaronder Magento-webshops. Met Akeneo kunnen producenten en groothandels hun klanten dus voorzien van volledige en consistente productinformatie. Denk bijvoorbeeld aan productomschrijvingen, kleuren, afmetingen, afbeeldingen, instructievideo’s en handleidingen. Akeneo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden, zoals relaties leggen tussen producten.

Magento-koppeling met Akeneo

De koppeling tussen Magento en het PIM-systeem Akeneo zorgt ervoor dat productinformatie in Akeneo automatisch wordt bijgewerkt in uw Magento-webshop(s). Wij ondersteunen u graag met advies over Akeneo en de koppeling. Ook dragen we zorg voor de installatie, inrichting, het onderhoud en support van de Magento-Akeneo-koppeling

Voordelen

  • Voer productinformatie slechts één keer in
  • Beheer content efficiënt en gestructureerd op één plek
  • Vind informatie snel een gemakkelijk terug
  • Content in Magento en andere kanalen/systemen automatisch bijwerken via een workflow
  • Deskundige implementatie en support door Epartment

Alle kanalen in sync

Een PIM-systeem zoals Akeneo is dus een absolute aanrader voor handelsbedrijven en producenten die een groot en complex assortiment via meerdere verkoopkanalen leveren, zoals apps en Magento-webshops. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Epartment.